WordPress 4.7 Vaughan: Alles wat u moet weten

WordPress 4.7 Vaughan

WordPress 4.7 Vaughan: Alles wat u moet weten

De update is vernoemd naar Sarah Lois Vaughan, een bekende Amerikaanse jazz-zangeres. Muziekcriticus Scott Yanow beschreef haar ooit als “een van de meest wonderlijke stemmen van de 20ste eeuw.” Een groot deel van de 4.7 update werd besteed aan de verdere modernisering van WordPress dus laten we eens kijken welke verbeteringen werden aangebracht.

Een nieuw standaard thema: Twenty Seventeen

Het nieuwe standaard WordPress thema voor 2017 werd gebouwd met zakelijke websites in het achterhoofd. Het beschikt over een volledig aanpasbare voorpagina die meerdere secties bevat om te gaan personaliseren, zoals uitgelichte afbeeldingen en video headers. Het thema staat toe om navigatie, widgets, logo’s, sociale menu’s, custom kleuren en veel meer te gaan customizen. Het thema werkt voor alle apparaten en voor gebruikers van verschillende browsers en is dus 100% responsive.

Video headers

De grote toevoeging aan het nieuwe Twenty Seventeen standaard thema is de mogelijkheid om grote full screen video’s te gaan gebruiken om je website tot leven te brengen. Soms is dat type video precies wat je nodig hebt voor de optimale presentatie van je bedrijf.

REST API Content Endpoints

WordPress 4.7 is officieel uitgebracht met REST API Content Endpoints voor berichten, reacties, voorwaarden, gebruikers, meta en instellingen. Content Endpoints verstrekken door machines leesbare externe toegang tot uw WordPress site met een duidelijk gestuurde interface. Hierdoor zal de weg vrijgemaakt worden voor nieuwe en innovatieve manieren van interactie met sites via plugins, thema’s, apps, …

Thema content

Met als doel een solide basis te hebben wanneer je start met de ontwikkeling van je nieuwe website, kunnen individuele thema’s nu starter content bieden. Dit kan variëren van het plaatsen van een zakelijke informatie widget tot het verstrekken van een voorbeeld menu. De starter content verschijnt wanneer u begint uw nieuwe website aan te passen.

Shortcuts bewerken

Om je te laten zien welke delen van je website worden aangepast, verschijnen er pictogrammen bij de live preview. Je klikt op een shortcut en kan onmiddellijk starten met bewerken. Deze functie betekent in combinatie met de starter content dat maatwerk sneller en eenvoudiger zal worden.

Menu's bouwen

In het verleden bevatte WordPress menu’s links naar gepubliceerde pagina’s van je website. Maar wat gebeurde er wanneer je nog geen nieuwe pagina’s had aangemaakt? Nu kan je nieuwe pagina’s gaan toevoegen terwijl je je menu aan het bouwen bent en dit zonder dat je de customizer hoeft te verlaten. Op deze manier staan je nieuwe pagina’s al klaar om met inhoud gevuld te worden van zodra je je aanpassingen gepubliceerd hebt.

Custom CSS

Soms moet je zelf enkel een paar kleine visuele aanpassingen doen om je website perfect te maken. De nieuwe WordPress versie bied je de mogelijkheid om custom CSS te gaan toevoegen en tevens onmiddellijk te gaan bekijken hoe de wijzigingen je website beïnvloeden. Je hoeft je pagina dus niet steeds te gaan verversen.

PDF Thumbnail Previews

Met WordPress 4.7 is het beheren van je documenten zelfs nog gemakkelijker geworden. Je kan nu een pdf bestand gaan uploaden waarna er automatisch een thumbnail afbeelding zal aangemaakt worden. Op die manier kan je al je documenten beter uit elkaar houden.

Dashboard in uw taal

Indien jij WordPress in het Nederlands zou ingesteld hebben, hoeft dit niet automatisch te betekenen dat alle andere administrators dezelfde taalvoorkeur hebben. Dankzij de nieuwe versie 4.7 kan elke administrator nu zijn taalvoorkeur gaan selecteren.