Dashboard

JE WORDPRESS DASHBOARD

Nadat u bent ingelogd, verschijnt het WordPress dashboard. Helemaal bovenaan uw dashboard (en op elke pagina) ziet u de naam van uw site in het koptekst gebied. In het onderstaande screenshot (en in deze documentatie) is de sitenaam Uw WordPress Site. Dit is ook de hyperlink naar de startpagina van uw site. U ziet ook de naam van de persoon die momenteel is aangemeld (bijvoorbeeld Gebruiker Website). Beweeg uw cursor over uw naam om de link Afmelden te tonen alsook een link om uw profiel te bewerken.

Wanneer nieuwe of bijgewerkte functies worden geïntroduceerd in WordPress, krijgt u een nieuwe functie-aanwijzer te zien. Dit is gewoon om uw aandacht te vestigen op een functie in het dashboard die is toegevoegd of bijgewerkt. In de volgende dashboard afbeelding markeert de nieuwe functie-aanwijzer de bijgewerkte werkbalk. Klik op Negeren om de aanwijzer te verbergen.

Op de meeste pagina’s, net onder uw gebruikersnaam, staan ​​een paar kleine omgekeerde tabbladen. Eén genaamd Scherminstellingen en een andere genaamd Hulp. Als u op een van deze koppelingen klikt, schuift een paneel omlaag vanaf de bovenkant van de pagina. De Hulp-link geeft uiteraard wat Hulp informatie weer. De koppeling Scherminstellingen geeft verschillende opties weer waarmee u kunt configureren wat op de huidige pagina wordt weergegeven. De details in dit paneel veranderen afhankelijk van de pagina die u momenteel bekijkt. Als voorbeeld kunt u op uw dashboard pagina met de Scherminstellingen instellen welke panelen u op de pagina wilt weergeven en ook in hoeveel kolommen u wilt dat de panelen worden weergegeven.

Ook jij kan besparen op jouw website! Wil je graag weten hoeveel?