Dashboard menuopties

DE VERSCHILLENDE DASHBOARD MENUOPTIES

Aan de linkerzijde van het dashboard ziet u op elke pagina uw hoofdnavigatiemenu. Hier vindt u alle opties om uw site bij te werken en te configureren.

Beweeg uw cursor over elk van de hoofdmenu opties om een ​​’fly-out’ menu weer te geven met de verschillende keuzes voor die specifieke menuoptie. Nadat u op elk van de hoofdmenu opties hebt geklikt, wordt dat specifieke menu uitgebreid met alle beschikbare opties in die sectie (als die er zijn).

De hoofdmenu opties en hun doel zijn:

Dashboard
Hiermee wordt de ‘startpagina’ van uw dashboard weergegeven. Linksboven in uw dashboard ziet u enkele korte statistieken over het aantal berichten, pagina’s, categorieën en tags op uw site, evenals het totale aantal reacties en goedgekeurde reacties. Er is ook een samenvatting van hoeveel spamreacties je momenteel hebt.

Berichten
Hier kunt u een nieuw blogbericht maken. U kunt ook uw categorieën en berichttags bijwerken.

Media
Hier worden al uw geüploade afbeeldingen, documenten of bestanden opgeslagen. U kunt door uw mediabibliotheek bladeren en de bestanden bewerken en updaten.

Pagina’s
Hier maakt en onderhoudt u al uw pagina’s.

Reacties
U kunt al uw reacties in dit gedeelte beheren, inclusief reageren op reacties of ze markeren als spam.

Weergave
In dit menu bepaalt u hoe uw site eruit ziet. U kunt een nieuw thema kiezen, uw site widgets of menu’s beheren en zelfs uw site themabestanden bewerken.

Plugins
Plugins breiden de functionaliteit van WordPress uit. U kunt hier plugins toevoegen of verwijderen en deze activeren of deactiveren.

Gebruikers
Dit scherm geeft alle bestaande gebruikers voor uw site weer. Afhankelijk van uw rol kunt u ook nieuwe gebruikers toevoegen en hun rollen beheren.

Instellingen
Dit is waar uw site is geconfigureerd. Het stelt u onder andere in staat om uw sitenaam en URL te configureren, waar uw berichten verschijnen, of mensen berichten kunnen achterlaten of niet en tal van andere instellingen. Meestal hoeft u, nadat uw site is ingesteld, geen van de instellingen in dit gedeelte te wijzigen.

Gereedschap
In dit gedeelte hebt u toegang tot verschillende handige hulpmiddelen. U kunt ook gegevens naar uw WordPress site importeren of al uw WordPress gegevens naar een bestand exporteren.

Onderaan het menu ziet u een koppeling met de naam Menu invouwen. Als u hierop klikt, wordt het menu verborgen en worden in plaats daarvan eenvoudig hun pictogrammen weergegeven. Klik nogmaals op het kleine pijlpictogram om het menu uit te vouwen.

Wanneer u een plugin installeert, hebben deze soms hun eigen configuratiepagina. De locatie hiervan is volledig afhankelijk van de afzonderlijke plugin, maar meestal verschijnen deze pagina’s in het gedeelte Gereedschap, het gedeelte Instellingen of in een volledig nieuw menugedeelte ergens in het menu.

Ook jij kan besparen op jouw website! Wil je graag weten hoeveel?