6 redenen waarom u WordPress zou moeten gebruiken

6 redenen waarom u wordpress moet gebruiken

6 redenen waarom u WordPress zou moeten gebruiken

Een van de vragen die we vaak krijgen is: Waarom zou ik WordPress gebruiken? Is mijn oude site niet goed genoeg? Waarom moet ik van een ander platform overschakelen naar WordPress? Als u deze vragen stelt, bent u aan het juiste adres. In dit artikel delen we 6 belangrijke redenen waarom u WordPress zou moeten gebruiken. We behandelen ook alle verschillende soorten websites die u met WordPress kunt maken, evenals populaire sites die WordPress gebruiken.

Een van de meest voorkomende misvattingen over WordPress is dat het slechts een blogplatform is.

Hoewel WordPress begon als een blogplatform, is het door de jaren heen uitgegroeid tot een krachtige website bouwer en een robuust content management systeem (CMS).

Het beste deel van WordPress is dat het gemakkelijk te gebruiken en flexibel genoeg is om verschillende soorten websites te maken. Dat is de belangrijkste reden waarom WordPress zo populair is geworden. Volgens een recent onderzoek levert WordPress 32,3% van alle websites op internet.

Vanwege de robuuste functies gebruiken veel van de topmerken WordPress om hun websites aan te sturen, waaronder Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times en meer.

Laten we eens kijken waarom u WordPress zou moeten gebruiken om uw website te maken.

1. WordPress is gratis.

WordPress is gratis software. Het betekent dat u het kunt downloaden, installeren, gebruiken en aanpassen aan uw behoeften. U kunt het gebruiken om elk soort website te maken.

Hoewel de WordPress software zelf gratis is, hebt u een domeinnaam en webhosting nodig om deze te installeren.

Een domeinnaam is het adres van uw website op het internet. Dit is wat uw gebruikers in de adresbalk van hun browser typen om toegang te krijgen tot uw website (bijvoorbeeld getset.be).

Webhosting is de omgeving van uw website waar al uw websitebestanden worden opgeslagen.

2. WordPress is eenvoudig aan te passen met thema's en plugins.

Een groot deel van de mensen die WordPress gebruiken, zijn geen ontwerpers of programmeurs. In feite beginnen de meeste mensen WordPress te gebruiken zonder enige voorkennis van het ontwerpen van websites.

Voor niet technisch onderlegde mensen is WordPress de perfecte oplossing omdat er duizenden gratis websitesjablonen (thema’s) zijn waaruit u kunt kiezen. Er is een perfect WordPress thema voor zowat elk soort website (of het nu een blog, bedrijfssite of een online winkel is).

WordPress thema’s zijn eenvoudig aan te passen omdat veel van hen een eigen optiepaneel hebben waarmee u kleuren kunt wijzigen, logo’s kunt uploaden, de achtergrond kunt wijzigen, prachtige schuifregelaars kunt maken en het echt aan uw behoeften kunt aanpassen zonder code te hoeven schrijven.

U kunt ook aangepaste functionaliteit toevoegen aan uw WordPress site met behulp van plugins. WordPress plugins zijn net apps voor uw website die u kunt gebruiken om geavanceerde functies toe te voegen, zoals analyses, contactformulieren en meer.

Net als thema’s zijn er duizenden gratis en premium plugins beschikbaar die u kunt gebruiken.

Afgezien van het toevoegen van extra functionaliteit, kunt u met sommige WordPress plugins uw website transformeren in een volledig nieuw platform.

3. WordPress is SEO vriendelijk.

WordPress is geschreven met behulp van code van hoge kwaliteit. Dit maakt Google en andere zoekmachines dol op WordPress.

Dit is de reden waarom WordPress sites de neiging hebben hoger te scoren dan andere in zoekmachines.

Door het ontwerp is WordPress kant en klaar zeer SEO vriendelijk. U kunt ook WordPress SEO plugins gebruiken om uw website verder te optimaliseren.

4. WordPress is eenvoudig te beheren.

WordPress wordt geleverd met een ingebouwd beheersysteem. Hiermee kunt u uw plugins en thema’s bijwerken vanuit uw WordPress beheerders dashboard.

WordPress waarschuwt u ook wanneer er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is zodat u uw site kunt bijwerken door eenvoudig op een knop te klikken.

Om uw gegevens tegen ongevallen of hacking te beschermen, kunt u eenvoudig een WordPress back-up plugin gebruiken om automatisch back-ups te maken en deze veilig op een externe locatie op te slaan.

U kunt uw WordPress site ook onderweg beheren met mobiele WordPress apps.

5. WordPress is veilig en beveiligd.

WordPress is ontwikkeld met het oog op beveiliging en het wordt beschouwd als een zeer veilig en beveiligd platform om een ​​website te runnen. Net als in de echte wereld kan internet echter een onveilige plek zijn.

Er zijn indringers die zoveel mogelijk sites in handen willen krijgen. Om uw WordPress site te beschermen, zijn er een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om deze nog veiliger te maken.

6. WordPress kan verschillende mediatypen aan.

WordPress beperkt zich niet alleen tot het schrijven van tekst. Het wordt geleverd met een ingebouwde media uploader om afbeeldingen, audio en videobestanden te verwerken.